2 x Bodø

31. mai 2017    

Vi har folk som bidrar med chat i hele Norge, og når de kommer i kontakt med overgripere som ønsker å møte profilen gjør vi alltid vårt for å komme oss til stedet for å konfrontere og anmelde personene. Denne uka var det avtalt 2 møter i Bodø, og pga kort varsel ble 2 av oss nødt til å bli hjemme med familie, jobb og andre oppgaver i barnas trygghet.
Men fremfor å kaste inn håndkleet fikk vi med en god venn fra Oslo for å bistå i møtet med de 2 vi hadde en avtale med.
Tirsdag morgen før fuglene hadde våkna var vi på vei til Gardemoen og klokka 7 var vi klare for å sjekke inn på flyet til Bodø. Allerede før avreise tikket første SMS fra personen vi skulle møte inn på telefonen. Det var tydelig en gledens dag for han, for han var veldig ivrig på meldingsfronten og så frem til møtet som skulle finne sted senere på dagen. Han forklarte for «jenta» at han gledet seg til å kysse litt, og deretter bygge et romantisk forhold som han håpet endte med et giftemål. Noe spesielt å skrive til et barn!
Vi kom frem og noen timer senere var vi innlosjert på en trivelig hytte i skogen en god kjøretur utenfor Bodø
Grunnet mangel på kjennskap til byen valgte vi å dra tidlig inn til sentrum hvor vi fikk sett over møteplassen og planlagt ettermiddagen. Klokka 16:00 – personen som ville møte denne profilen stod klar og ventet i nesten 2 timer på biblioteket i Bodø. Vi er jo ikke kjent i det hele tatt og forsøkte å komme dit så fort som mulig med tanke på at han kanskje dro fra stedet. Men når jeg sendte han en melding om han kunne møte oss utenfor biblioteket, nølte han ikke. det han ikke visste var jo at det var 2 godt voksne menn han møtte. vi tar alltid kontakt med politiet før eventuelt en konfrontasjon. Samme gjorde vi denne gangen, han kameraten jeg hadde med, hadde politiet på øret, mens jeg gikk for å ta en prat med overgriperen. Det jeg ikke visste var jo at personen hadde nesten akkurat kommet til Norge. Han hadde bodd her i 1 års tid og språket ble ett stort problem. Jeg prøvde å snakke engelsk med personen og vekslet mellom norsk og engelsk. Men så kom en bekjent av denne personen som kunne oversette hva jeg sa til han. I det han begynte å tolke hva jeg sa så det ut som han fikk et sjokk, for han visste jo ikke at vennen skulle møte ett barn for å innlede ett romantisk forhold, Så han angret jo veldig på at han blandet seg inn i at vi stod og konfronterte denne personen.
Men som dere kommer til å se i filmen er eneste grunnen til at han ville møte denne 14 år gamle jenta at hun skulle lære han norsk. Vi hører mye unnskyldninger, men denne ligger på topp 10 listen min. Men når politiet møtte på stedet, gjør jeg som vi alltid gjør. Jeg viser ett sammendrag av chattloggen og politibetjenten forstod fort hvorfor vi hadde konfrontert han her. Så han fikk en romantisk natt på det fineste hotellet i byen. Etter dette møtet følte vi jo for å ta en matbit og vente til neste konfrontasjon. Vi chattet med en mann i tidlig 20 årene og han var veldig seksuell i samtalen og forklarte hvordan han ville ha seksuell omgang med dette barnet. Men han var så veldig vag denne dagen, han ville møte denne profilen opptil flere ganger den uken vi hadde chattet med han. Men det så ikke ut som om han ville møte og vi kan ikke avtale noe. Så vi satte da snuten mot bostedet vårt som er ca en times kjøretur utenfor Bodø. Men plutselig fikk vi tlf samtale om at denne personen ville at denne jenta skulle komme hjem til han for litt netflix & chill. Alle vi vet det begrepet nå. Så vi snudde bilen raskt og tok en tlf samtale til politiet og forklarte hva han hadde skrevet og at han ville møte oss på City nord. Mens vi hadde politiet på øret og chattet med denne personen prøvde vi å finne ut av hvor han stod. Heldigvis var denne karen også av det smarte kaliber og valgte å sende ett bilde av hvor han stod ved city nord. Vi hastet til stedet og jeg hoppet ut av bilen og gikk bort til bilen hans og spurte han om han kunne tenke seg å gå ut av bilen og snakke med meg. Det gjorde han og det ble ingen lang konfrontasjon siden politiet var på samme sted og fant oss ganske raskt. Vi hadde også et tredje møte, men mannen møtte ikke. I Den saken legges det kun inn en anmeldelse for de seksuelle antydningene han kom med, så får vi håpe politiet følger opp den saken også.
Christian

  /  

delinger